LIEFDESDEKEN voor nabestaanden
Een LIEFDESDEKEN kan op diverse manieren tot stand komen. Het is altijd een maatwerk klus waarbij mijn opdrachtgever en ik samen voor de meest passende vorm kiezen.


voorbeeld 1: workshop

Leens grote broer is overleden.
De klasgenoten van Leen, haar docenten en betrokken ouders maken samen in de vorm van een workshop een liefdesdeken.
Er moet netjes gemeten en geknipt worden, het lapje is 9 cm bij 12 cm. Leen is 9 haar broer 12. Alle kinderen mogen zelf lapjes aan elkaar naaien op een kindvriendelijke naaimachine. Ondertussen kan iedereen in een boekje schrijven waarom net dit lapje Leen zou kunnen steunen. Leen helpt zelf ook mee. Licht en zwaar gaan hand in hand.
Ik zet de volgende dag een mooie wollen lap achter het geheel en als ik na het weekend het eindresultaat kom afleveren is de hele klas trots dat het zo'n mooie cadeau voor Leen is geworden.


Voorbeeld 2: community art

Een familie met drie kleine kinderen maakte een traumatisch brand ongeluk mee.
Bij een groep vrienden ontstond de wens om de liefde waarmee ze de familie wilden omhullen tastbaar te maken. Ze wilde liefde geven, hoop een plek om je veilig te voelen , je te verstoppen en ook een plek om weer te gaan spelen. Ze gingen een deken maken maar niet alleen...

Het idee verspreide zich snel naar vrienden, collega’s, familie en school. Velen begonnen lapjes op te sturen. Lapjes die hun dierbaar waren omdat ze bijvoorbeeld  herinneringen opriepen aan een gezamenlijke vakantie of momenten met de familie.

Ik heb de maat en het aantal lapjes door gegeven en uiteindelijk voor ik alles in elkaar zette eindeloos geschoven tot er ook een zekere esthetiek bereikt was. De LIEFDESDEKEN werd door de familie als tastbaar geworden medeleven ontvangen en word dagelijks gebruikt.


Wat kost dat dan???

- Voor €350,- kom ik een workshop geven met mijn machines en maak ik er een mooi eindresultaat van.  
- Wil je er een boekje bij of maken we samen een heel ander plan dan maken we ook in overleg een passende prijs.